Ο

27 Νοε 2019

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ - ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ



ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Αν δεν έχετε διαβάσει το πρώτο μέρος πατήστε ΕΔΩ. 
Διάσημοι τραγουδιστές, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, επιχειρηματίες, πολιτικοί, καλλιτέχνες, celebrities, που γνωρίζατε ή και μη ότι έχουν ελληνικής ρίζες.
Μερικοί από αυτούς έχουν μεικτή καταγωγή ενώ άλλοι είναι 100% Έλληνες οι οποίοι είχαν επιτυχημένες σταδιοδρομίες στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τον αθλητισμό. 
Η Μαρία Άννα Σοφία Σεσιλία Καλογεροπούλου (Maria Callas) ήταν κορυφαία Ελληνοαμερικανίδα σοπράνο και η πλέον γνωστή παγκοσμίως ντίβα της όπερας. Οι γονείς της Γιώργος και Ευαγγελία Καλογεροπούλου ήταν και οι δύο Έλληνες μετανάστες. 


Δημήτρης Ζανετάκος (Billy Zane) είναι Έλληνοαμερικάνος ηθοποιός και παραγωγός. Είναι γνωστός για το ρόλο του Hughie στο θρίλερ "Dead Calm" (1989), στην ταινία superhero "The Phantom" (1996),ι "Caledon Hockley" και "Titanic" (1997). Οι γονείς του Θάλεια Κολοβός και Βασίλειος Ζανετάκος είναι απο την Σπάρτη.


Η Μελίνα Κανακαρίδης (Melina Eleni Kanakaredes Constantinides) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός ελληνικής καταγωγής. Έγινε ιδιαίτερα γνωστή πρωταγωνιστώντας στις σειρές "CIA New York" και "Providence". Οι γονείς της o Χάρης Κανακαρίδης και η Κωνσταντίνα Τέμο είναι Έλληνες, ποντιακής καταγωγής απο την Νάουσα και Θεσσαλονίκη.




Η Ρίτα Ουίλσον (Rita Wilson) γεννήθηκε ως Margarita Ibrahimoff στο Λος Άντζελες. Είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια, ακτιβίστρια και παραγωγός. Εμφανίστηκε στις ταινίες "Sleepless in Seattle" (1993), "Now and Then" (1995), "Jingle All the Way" (1996), "The Story of Us" (1999) και "Runaway Bride" (1999). η Wilson είναι κόρη γονέων Ελλήνων Πομάκων. Ο πατέρας της Halilov Ibrahimoff γεννήθηκε σε χωριό κοντά στην πόλη της Ξάνθης στη Βόρεια Ελλάδα. Μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες και το 1960 άλλαξε το όνομά του στον Alan Wilson, εμπνευσμένο από τον δρόμο διαμονής του. Η μητέρα της γεννήθηκε σε ένα ελληνικό παραδοσιακό χωριό, που σήμερα βρίσκεται στα σύνορα της Αλβανίας. Η Ρίτα ανατράφηκε για να αγαπήσει την Ελλάδα και είναι αφοσιωμένο μέλος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.


H Μπέτι Γουάιτ (Betty Marion White Ludden) η γνωστή γιαγιά της τηλεόρασης είναι κατά ένα τέταρτο Ελληνίδα. Είναι μια Αμερικανίδα ηθοποιός, με τη μακρύτερη τηλεοπτική σταδιοδρομία μιας γυναίκας κωμικού.΄Εχει λάβει οκτώ βραβεία Emmy σε διάφορες κατηγορίες, τρία αμερικανικά βραβεία κωμωδίας, τρία βραβεία Guild Actors Guild και ένα Grammy. Η γιαγιά της ήταν Ελληνίδα και μετανάστευσε στον Καναδά όπου και παρέμεινε.


Χριστόφορος Σαραντάκος (Criss Angel) είναι ένας Αμερικανός μάγος, θαυματοποιός και μουσικός. Είναι γνωστός απο την τηλεοπτική και σκηνική επίδειξη Criss "Angel Mindfreak". Ο πατέρας του είναι ο Γιάννης Σαραντάκος και η μητέρα του Δήμητρα, μετανάστες δεύτερης γενιάς απο την Ελλάδα. 




Η Τίφανι Θίσεν (Tiffani-Amber Thiessen) είναι κατά το ένα τέταρτο Ελληνίδα απο την μητέρα της. Είναι Αμερικανίδα ηθοποιός γνωστή από την σειρά "Πριν χτυπήσει το κουδούνι" και στη σειρά "Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς".


Αλέξανδρος Αρνόλδος Κωνσταντίνος Ισηγόνης (Alec Isigonis) ο πατέρας των αυτοκινήτων Mini. Ήταν Έλληνας σχεδιαστής αυτοκινήτων. Η πιο γνωστή δημιουργία του είναι το MIni του 1959. Γεννήθηκε στη Σμύρνη. Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Ισηγόνης, και ο παππούς του ήταν Έλληνες μηχανικοί, η μητέρα του ήταν από τη Βαυαρία. Μετά τη Μικρασιάτικη καταστροφή, οι γονείς του αναγκάστηκαν να μετακομίσουν στην Μάλτα. Μετά απο τον θάνατο του πατέρα του η μητέρα του εγκαταστάθηκε στην Αγγλία, όπου μετά πήραν όλα τον δρόμο τους...


Η Κέλλυ Κλάρκσον (Kelly Clarkson) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια της ποπ και της ροκ μουσικής. Η Κλάρκσον έγινε διάσημη παγκοσμίως όταν νίκησε το "American Idol 1", τον Σεπτέμβριο του 2002. Ένα μέρος της καταγωγή της είναι ελληνικό, απο τον πάππου της μητέρα της.


Οριάνθη Παναγάρη: Η τελευταία μούσα του Μάικλ Τζάκσον

Είναι Ελληνίδα – o μπαμπάς κατάγεται από το Βαρθολομιό Ηλείας –, είναι πανέμορφη και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο λαμπερά πρόσωπα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.
Ο Κάρλος Σαντάνα την έχρισε διάδοχό του. Ο Μάικλ Τζάκσον την επέλεξε για τη θρυλική τελευταία περιοδεία του. Πέρασε από τα σκληρά μονοπάτια και τους λαβυρίνθους της ανδροκρατούμενης ροκ, αποσπώντας τον θαυμασμό του βαρέων βαρών Άλις Κούπερ. Έκανε ποδαρικό στην Αμερική μαζί με άλλους αστέρες του Χόλιγουντ και της μουσικής , καλεσμένη του ζεύγους Ομπάμα.  
 Ακολουθούν περιοδείες και εμφανίσεις με τους Στιβ Βάι, Πρινς , ZZ  TOP, μια εντυπωσιακή συμμετοχή στο Eric Clapton Crossroards Guitar Festival όπου η ξανθιά καλλονή δίνει το δικό της στίγμα και επιβάλλει δυναμικά την παρουσία της. Η εντυπωσιακή εμφάνισή της στο σόου της απονομής των 51ων βραβείων Γκράμι μαζί με την τραγουδίστρια της κάντρι Κάρι Άντεργουντ δεν θα περάσει απαρατήρητη από τον Μάικλ Τζάκσον.


Αλέξανδρος Παπαδόπουλος (Alexander Payne) είναι Αμερικανός σκηνοθέτης ταινιών, σεναριογράφος και παραγωγός, γνωστός για τις ταινίες "Πολίτης Ρουθ" (1996), "Η Εκλογή" (1999), "Σχετικά με τον Σμιντ" (2002), "Πλαγίως" (2004), "Οι Απόγονοι" (2011) και "Nebraska" (2013).  Οι γονείς του, Πέγκυ Κωνσταντίνου και Γιώργος Παπαδόπουλος είναι Έλληνες απο το Αίγιο. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Κόντος όπου γνώρισε και παντρεύτηκε μετά απο λίγο καιρό κρυφά στο Αίγιο!


Η Μένα Αλεξάνδρα Σουβάρι (Mena Suvari) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, σχεδιαστής μόδας και μοντέλο. Έχει κερδίσει τη διεθνή φήμη για τους ρόλους της στις ταινίες "American beauty" και "American Pie" (και τα δύο 1999). Η μητέρα της είναι μισής ελληνικής καταγωγής.


Ο Τζορτζ Τένετ (George Tenet) αρχιπράκτορας, υποδιευθυντής (1995-1997) και διευθυντής (1997-2004) της CIA. Οι Έλληνες γονείς του ήταν ο Τζον Τένετ και η Ευαγγελία Τένετ. Η μητέρα του γεννήθηκε στη Βόρεια Ήπειρο και διέφυγε στην Αμερική μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Μιλούσε πάντα ελληνικά και ήταν υπερήφανη για την κληρονομιά της και για την οικογένειά της.


Ο Γιώργος Στεφανόπουλος (George Robert Stephanopoulos) είναι Αμερικανός δημοσιογράφος ελληνικής καταγωγής, καθώς και πρώην πολιτικός σύμβουλος της παράταξης των Δημοκρατικών και κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του καναλιού ABC.  Οι γονείς του Ρόμπερτ Τζωρτζ Στεφανόπουλος και η Νικολίτσα Τσάφος είναι Έλληνες μετανάστες.


Αλέξανδρος Σκούρμπι (Alexander Scourby) ήταν ηθοποιός γνωστός για την χαρακτηριστική, βαθιά και συντονισμένη φωνή του. Είναι επίσης γνωστός για το ρόλο του στον κινηματογράφο ως το αδίστακτο αφεντικό Mike Lagana στο "The Big Heat" (1953) του Fritz Lang. Ο Scourby κατέγραψε 422 audiobooks για τους τυφλούς που θεωρούσε το σημαντικότερο έργο του. Κατέγραψε και την βίβλο. Ο πατέρας του Κωνσταντίνος Νικολάου Σκούρμπι, ένας επιτυχημένος εστιάτορας, χονδρέμπορος και η Betsy Patsakos, ήταν μετανάστες από την Ελλάδα.


Η οικογένεια Βούλγαρη (BULGARI). Ο Σωτήριος Βούλγαρης (1857-1932) ήταν ο Έλληνας δημιουργός της Bulgari, μιας από τις πιο γνωστές μάρκες κοσμημάτων παγκοσμίως σήμερα.
Ο Σωτήριος ξεκίνησε την καριέρα του ως κοσμηματοπώλης στο χωριό του την Παραμυθιά Ιωαννίνων, με τους γονείς του Γιώργο Βούλγαρη και Ελένη Στρούγκαρη. Στις 6 Μαρτίου 2011 ο γαλλικός πολυτελής όμιλος Louis Vitton ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε τη Bulgari σε μια προσοδοφόρα συμφωνία ύψους € 4,3 δισ. ($ 6,01 δισ.), Υψηλότερη από ό, τι είχε ποτέ προσφέρει η LV σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.
Επιπλέον, οι οικογένειες Bulgari πώλησαν το μερίδιό τους 50,4% έναντι 3% της LVMH, κάνοντας έτσι την οικογένεια Bulgari το δεύτερο μεγαλύτερο οικογενειακό μέτοχο πίσω από τα Arnaults στην LVMH. (φωτογραφία απο PRONEWS)



Ο Ντέιβ Μπαουτίστα (Dave Batista) είναι Αμερικανός ηθοποιός ταινιών δράσης, επαγγελματίας μπόντι μπίλντερ, και παλαιστής του WWE. Έχει συμβόλαιο με την εταιρεία πάλης WWE. Στο WWE, είναι έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αφού έχει κατακτήσει δύο φορές το Πρωτάθλημα WWE και τέσσερις φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών. Επίσης είναι 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ομάδας. Σε μια από τις τέσσερις θητείες του, κράτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών για 282 μέρες, περισσότερο από κάθε άλλο παλαιστή του WWE.
Η μητέρα του Ντόνα Ρέιν Μπαοτίστα είναι ελληνικής καταγωγής. Ο Μπατίστα έχει στο χέρι του σε τατουάζ την ελληνική σημαία.


Ο Thomas Lee Bass, γνωστός ως Tommy Lee, είναι ένας Ελληνοαμερικανός μουσικός και ιδρυτικό μέλος της heavy metal μπάντας Mötley Crüe. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ο πατέρα του David Lee Thomas Bass, υπηρετούσε στον αμερικανικό στρατό, και η μητέρα Βασιλική Παπαδημητρίου ήταν Miss Greece το 1957. Η οικογένεια του μετακόμισε στην Καλιφόρνια ένα χρόνο μετά τη γέννησή του. Ήταν παντρεμένος με την Πάμελα Άντερσον.


Η Αντωνία Ευγενία Βαρδάλου, γνωστή ως Νία Βαρντάλος (Nia Vardalos) είναι Ελληνοκαναδέζα ηθοποιός, σεναριογράφος και παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών. Έγινε διάσημη με την πολύ επιτυχημένη κωμωδία Γάμος αλά Ελληνικά. Ο πατέρας της ήταν Έλληνας μετανάστης από τα Καλάβρυτα.  


Η Ολυμπία Δουκάκη (Olympia Dukakis) είναι Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός, κόρη Ελλήνων μεταναστών της Αλεξάνδρας από την Πελοπόννησο και του Κωνσταντίνου Σ. Δουκάκη από την Ανατολία. Ξεκίνησε την θεατρική της καριέρα στην Βοστόνη το 1958 και το 1963 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία του Ρόμπερτ Ρόσεν "Λίλιθ". Κέρδισε το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου το 1987 για τη συμμετοχή της στην ταινία "Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού" (Moonstruck). Δίδαξε επίσης από το 1965 στο τμήμα New School of Arts του πανεπιστημίου Καλών Τεχνών Tisch της Νέας Υόρκης. Προς τιμήν της δίνεται κάθε χρόνο υποτροφία με το όνομά της σε φοιτητή ή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου που σημείωσε ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις. 


Η Μαρία Μενούνος (Maria Menounos) είναι Αμερικανός ηθοποιός, δημοσιογράφος, τηλεοπτικός οργανισμός και περιστασιακή επαγγελματίας παλαιστής ελληνικής καταγωγής. Είναι κόρη του Κώστα και Λίτσα Μενούνος.


Η Γαβριέλλα Άννα Καρτρής (Gabrielle Anne Carteris) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και συνδικαλίστρια. Ο πιο γνωστός ενεργός ρόλος της ήταν σαν Andrea Zuckerman στις πρώτες εποχές της τηλεοπτικής σειράς των 90's Beverly Hills, 90210. Ο πατέρας της  Ernest J. Carteris ήταν ελληνικής καταγωγής.



Η Πατρίσια Φιλντ (Patricia Field) είναι Αμερικανίδα σχεδιάστρια κοστουμιών, στυλίστρια και σχεδιάστρια μόδας. Η μητέρα της είναι Ελληνίδα μετανάστης από το Πλωμάρι της Λέσβου. Έγινε γνωστή απο την δουλειά της στο Sex and the City, όπου η Field ήταν υποψήφια για πέντε βραβεία Emmy με μία νίκη και υποψήφια για έξι βραβεία Guild Designers Guild με τέσσερις νίκες. (Στην φωτογραφία κάτω στα δεξιά η Πατρίσια.)




Πατήστε για την συνέχεια του τρίτου μέρους ΕΔΩ




ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου