Ο

27 Νοε 2019

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ - ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ



ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Διάσημοι τραγουδιστές, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, επιχειρηματίες, πολιτικοί, καλλιτέχνες, celebrities, που γνωρίζατε ή και μη ότι έχουν ελληνικής ρίζες.
Μερικοί από αυτούς έχουν μεικτή καταγωγή ενώ άλλοι είναι 100% Έλληνες οι οποίοι είχαν επιτυχημένες σταδιοδρομίες στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τον αθλητισμό. 
Η Κατερίνα Καραγκιόζη (Cat Cora) είναι επαγγελματίας σεφ γνωστή για τους ρόλους της σαν "Iron Chef" στην τηλεοπτική εκπομπή "Iron Chef America" και ως συμπαρουσιάστρια στο "Around the World in 80 Plates". Ο πατέρας της Σπύρος Πέτρου Καραγκιόζη (Spiro Pete Cora) είναι Έλληνας και οι παππούδες της είναι απο την Σκόπελο όπου επισκέπτεται συχνά. Η Κατερίνα απο τον Φεβρουάριο του 2013 έχει το δικό της εστιατόριο το "The Ocean Restaurant" στο S.E.A. ενυδρείο του "Resorts World Sentosa" στη Σιγκαπούρη. Το εστιατόριο 63 θέσεων είναι μέσα στο μεγαλύτερο ωκεανάριο στον κόσμο και έχει εκπληκτική θέα της θάλασσας απο άγρια φύση, σε κάθε τραπέζι. Δεν παραλείπει να αναφέρει τις ευεργετικές ιδιότητες της ελληνικής κουζίνας. 


Ο Γιάννης Κασαβέτης (John Cassavetes) υπήρξε σκηνοθέτης, παραγωγός σε δεκάδες ταινίες και ηθοποιός από την Νέα Υόρκη. Είναι ελληνικής καταγωγής από την Ζαγορά του Πηλίου. Γιος του Νικόλα Κασαβέτη και Κατερίνας Κασαβέτη η οποία ήταν επίσης ηθοποιός. Τα παιδιά του ο Νίκος, η Αλεξάνδρα και η Ζωή ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο. Πέθανε το 1989.


Γενοβέφα Ιωάννα Αναστασάκη (Jennifer Aniston) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, παραγωγός και επιχειρηματίας με καταγωγή από την Ελλάδα. Ο πατέρας της Γιάννης Αναστασάκης είναι Έλληνας ηθοποιός που κατάγεται από τα Χανιά. Η Τζένιφερ, έζησε για ένα χρόνο στην Ελλάδα, ωστόσο, τα περισσότερα παιδικά της χρόνια τα έζησε στην Νέα Υόρκη. Ο νονός της, ήταν ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής Τέλι Σαβάλας. Έγινε ευρύτερα γνωστή απο την σειρά "Τα φιλαράκια".


Ο Φρανκ Βίνσεντ Ζάπα (Frank Zappa) υπήρξε Αμερικανός μουσικός, καθώς και συνθέτης, γνωστός για την προκλητική πολιτική σάτιρά του. Έγραψε τα τραγούδια "Don't Eat the Yellow Snow" και "Valley Girl".Οι παππούδες του είχαν  καταγωγή απο την Ελλάδα, όπως ανάφερε και ο ίδιος "Η ελληνοαραβική πλευρά είναι από τον μπαμπά μου. Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Σικελίας και ήρθε σε ένα από τα μεταναστευτικά σκάφη όταν ήταν παιδί». Πέθανε απο καρκίνο το 1993.


Ραλφ Μάκκιο (Ralph Macchio) είναι ένας Αμερικανός ηθοποιός, πασίγνωστος για τους ρόλους του στο "The Karate Kid" σαν Daniel LaRusso. Ο πατέρας του είναι μισός Έλληνας απο την μητέρα του.


Ο Χανκ Αζάρια (Henry Albert Azaria) είναι Αμερικανός ηθοποιός, κωμικός και παραγωγός. Είναι διάσημος για την εκφώνηση του για τον χαρακτήρα Apu Nahasapeemapetilon όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο επεισόδιο "The Telltale Head" στην τηλεοπτική κωμική σειρά "The Simpsons". Έγινε ευρύτερα γνωστός σε ταινίες όπως το "The Birdcage" (1996) και "Godzilla" (1998). Έχει συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε πολυάριθμες ταινίες όπως το Mystery Men (1999), το "Sweethearts of America" (2001), το "Shattered Glass" (2003), "Along Came Polly" (2004), "Run Fatboy Run" (2007), "Night at the Museum" (2009) και τα "Smurfs" (2011). Ο προπάππους του Hymen Azaria (εβραϊκής καταγωγής) γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Η προγιαγιά του ήταν η Σάρα Κορκίδη, κόρη του Ισίδωρου Κορκίδη απο την Σμύρνη.



Ο Γιάννης Σταμοτόπουλος (John Phillip Stamos) είναι συνθέτης, παραγωγός τηλεόρασης, μουσικός, παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών, ηθοποιός, και άλλα πολλά. Έγινε γνωστός ως ο θείος Jesse Katsopolis της δεκαετίας του '90 στην σειρά "Full House". Ο παππούς του ήταν απο την Τρίπολη. Ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξη "Μεγαλώνοντας στις ΗΠΑ με έναν Έλληνα πατέρα με βοήθησε πολύ. Εκεί πήρα όλη αυτή την αγάπη που οι Έλληνες γονείς ξέρουν να δώσουν στα παιδιά τους." Έχει επισκεφθεί την Ελλάδα πολλές φορές.


Ο Γιάννης Χρυσομάλλης (Yanni) είναι συνθέτης και αυτοδίδακτος πιανίστας από την Καλαμάτα. Τα άλμπουμ "Dare To Dream" και το "My Time" προτάθηκαν για βραβείο Γκράμι ενώ το άλπουμ Το "Reflections Of Passion" έγινε πολλές φορές πλατινένιος. 


Ο Πέτρος Σαμπράς (Pete Sampras) είναι Ελληνοαμερικανός αντισφαιριστής, ένας από τους κορυφαίους της ιστορίας της αντισφαίρισης. Η μητέρα του είναι απο την Σπάρτη και ο πατέρας του μισός Έλληνας. 


Ζαχαρίας Γκαλιφιανάκης (Zach Galifianakis) είναι Αμερικανός ηθοποιός, συγγραφέας, παρουσιαστής και κωμικός. Έγινε ευρύτερα γνωστός απο την ταινία "Hangover". Oi παππούδες του Μιχάλης Γκαλιφιανάκης και η Σοφία Καστρινάκης απο τον πατέρα του Χάρη, ήταν μετανάστες από την Κρήτη. Ο θείος του Νίκος Γκαλιφιανάκης είναι πολιτικός στην Αμερική.


Ο Γεώργιος Μάρκος Παύλος Στρουμπουλόπουλος (George Stroumboulopoulosείναι Καναδός παρουσιαστής και δημοσιογράφος. Ο πατέρας του Μάρκος Στρουμπουλόπουλος είναι Έλληνας όπου είχε ζήσει με τους γονείς του στην Αίγυπτο.
  




Γεώργιος - Μιχαήλ Κυριάκος Παναγιώτου. (George Michael). Και ποιος δεν γνωρίζει αυτόν τον πασίγνωστο διάσημο τραγουδιστή;  Εκτός απο τραγουδιστής ήταν επίσης συνθέτης, στιχουργός και μουσικός παραγωγός. Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρω ότι έχει πουλήσει περισσότερους από 115 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Ο πατέρας του Κυριάκος Παναγιώτου ήταν Ελληνοκύπριος εστιάτορας που μετακόμισε στο Λονδίνο το 1953. 


O Πέτρος Αντρέου (Peter Andre) είναι Άγγλος τραγουδιστής, επιχειρηματίας, παρουσιαστής και τηλεοπτική προσωπικότητα. Είναι Ελληνοκυπριακής καταγωγής και από τους δύο γονείς, ο οποίος μεγάλωσε στην Αυστραλία. Έχει κερδίσει τη δημοτικότητα ως τραγουδιστής, γνωστός για τα επιτυχημένα του singles "Mysterious Girl" και "Flava".


Ο Αριστοτέλης Σαβάλας (Telly Savalas), ήταν Αμερικανός ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Ήταν υποψήφιος για Όσκαρ το 1963 για την ταινία "Ο βαρυποινίτης του "Αλκατράζ". Έγινε πολύ γνωστός από την τηλεοπτική σειρά "Κότζακ" και από την ταινία του Τζέιμς Μποντ "On Her Majesty's Secret Service". Οι γονείς του Νίκος και Χριστίνα Τσαβαλά, ήταν Έλληνες μετανάστες, με καταγωγή από τη Λακωνία.


Πατήστε ΕΔΩ για το δεύτερο μέρος














ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου