Ο

27 Νοε 2019

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ - ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ



ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ Αν δεν έχετε διαβάσει το πρώτο μέρος πατήστε ΕΔΩ ή δεύτερο μέρος πατήστε εδώ
Διάσημοι τραγουδιστές, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, επιχειρηματίες, πολιτικοί, καλλιτέχνες, celebrities, που γνωρίζατε ή και μη ότι έχουν ελληνικής ρίζες.
Μερικοί από αυτούς έχουν μεικτή καταγωγή ενώ άλλοι είναι 100% Έλληνες οι οποίοι είχαν επιτυχημένες σταδιοδρομίες στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τον αθλητισμό. 
Ο Χιου Τζάκμαν (Hugh Michael Jackman) είναι Αυστραλός ηθοποιός, κυρίως διάσημος για τη δουλειά του σε μεγάλες, εμπορικές παραγωγές του Χόλιγουντ όπως η τριλογία X-Men και το Βαν Χέλσινγκ. Ο υποψήφιος Αυστραλός ηθοποιός για Όσκαρ, Χιου Τζάκμαν, δήλωσε στην Ελληνίδα δημοσιογράφο Έλγκα Νταϊφά ότι είναι Έλληνας. "Είναι αλήθεια ότι έχω ελληνικές ρίζες. Δύο γενιές πριν το όνομα μας ήταν Μπέλας. Αισθάνομαι ότι είμαι Έλληνας μέσω αίματος".




Η Αγγέλα Μισέλ Χάρμον (Angela Michelle Harmon) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο. Ήταν επαγγελματίας μοντέλο πριν αποκτήσει διεθνή φήμη για τους ρόλους της στο "Baywatch Nights" και ως New York A.D.A. Abbie Carmichael για το "Law & Order". Έχει επίσης πρωταγωνιστεί ως Ντετέκτιβ Τζέιν Ριζόλι στη σειρά "TNT Rizzoli & Isles". Η μητέρα της Δάφνη Καραβαγγέλη είναι ελληνικής καταγωγής. 


Η Ελισάβετ Σταματίνα (Tina Fey) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, κωμικός, σεναριογράφος και παραγωγός, περισσότερο γνωστή για τη δουλειά της στη χιουμοριστική εκπομπή "Saturday Night Live" και την κωμική σειρά "30 Rock" (2006-2013) καθώς και τις ταινίες "Τα Κακά Κορίτσια" (2004), "Μαμάδες χωρίς Μωρό"(2008) και "Ραντεβού για Παντρεμένους" (2010). Η Φέι έχει βραβευτεί με επτά Emmy, δύο Χρυσές Σφαίρες, πέντε Screen Actors Guild Awards, τέσσερα Writers Guild of America Awards και έχει λάβει υποψηφιότητα για Γκράμι για το αυτοβιογραφικό της βιβλίο "Bossypants", το οποίο σκαρφάλωσε στην κορυφή της λίστας μπεστ σέλερ της εφημερίδας The New York Times. Η μητέρα της, Ζηνοβία Ξενάκη είναι μεσίτρια ελληνικής καταγωγής.


Η Αίμη Σεντάρης (Amy Sedaris), γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1961, είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, συγγραφέας και κωμικός. Είναι γνωστή για τον ρόλο της Jerri Blank στην τηλεοπτική σειρά "Strangers με Candy". Ο πατέρας της Λούις Χάρης Σεντάρης είναι ελληνικής καταγωγής. 


Η Μαίρη Χένερ (Mary Lucy Denise Henner) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, παραγωγός, και συγγραφέας. Είναι καλύτερη γνωστή για το ρόλο της ως Elaine O'Connor Nardo στο "sitcom Taxi¨" από το 1978 έως το 1983. Η μητέρα της Νικολέττα Καλογερόπουλου είναι δεύτερης γενιάς μεταναστών. 


Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου είναι Έλληνας μουσικός διεθνούς φήμης, γνωστός διεθνώς ως Vangelis. Έχει επηρεάσει την ανάπτυξη διαφορετικών μουσικών ειδών, ενώ θεωρείται πρωτεργάτης του ηλεκτρονικού ήχου. Είναι βραβευμένος με Όσκαρ για την μουσική στην ταινία "Οι Δρόμοι της Φωτιάς" το 1982. Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1943 στην Αγριά Βόλου.


Η Αριάννα Χάφινγκτον Στασινοπούλου είναι Ελληνοαμερικανίδα συγγραφέας και αρθρογράφος. Είναι κυρίως γνωστή για τον ιστότοπο Huffington Post τον οποίο ίδρυσε και διευθύνει, καθώς και για το σύνολο της επιρροής της στα διαδικτυακά και συμβατικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Θεωρείται ως μια από τις προσωπικότητες με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως. Γεννήθηκε στην περιοχή της Πλάκας στην Αθήνα το 1950, και μετανάστευσε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ηλικία 16 ετών.


Ο Ηλίας Καζαντζόγλου (Elias Kazantzoglou) ήταν ένας Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης, παραγωγός, συγγραφέας και ηθοποιός, που περιέγραψε ο The New York Times ως "ένας από τους πιο τιμημένους και σημαντικούς σκηνοθέτες στην ιστορία του Broadway και του Χόλιγουντ". Ήταν ο σκηνοθέτης που ανέδειξε τον Μάρλον Μπράντο και τον Γουόρεν Μπίτι.  Οδήγησε 21 ηθοποιούς στις υποψηφιότητες των Όσκαρ. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στους Καππαδόκες απο Έλληνες γονείς. 


Ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου (Prince Philip) ως πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας είναι ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου. Αποτελεί το μακροβιότερο μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας. Ο πρίγκιπας Φίλιππος γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1921 στην έπαυλη Μον Ρεπό της Κέρκυρας της Ελλάδας. Είναι ο μόνος γιος και το πέμπτο παιδί του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας και της πριγκίπισσας Αλίκης του Μπάτενμπεργκ. Βαπτίσθηκε ως Ελληνορθόδοξος με αναδόχους την γιαγιά του βασίλισσα Όλγα της Ελλάδας και τον δήμαρχο της Κέρκυρας Αλέξανδρο Κοκοτό. Ο θείος του Φιλίππου, ήταν ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Α΄. Έφυγε απο την Ελλάδα σε βρεφική ηλικία. 


Ο Κώστας Γαβράς (Costa Gavras) είναι Έλληνας σκηνοθέτης του γαλλικού κινηματογράφου. Ο Γαβράς ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας 1969 (Ζ), και κέρδισε το Όσκαρ Σεναρίου το 1982 (Ο Αγνοούμενος). Κέρδισε επίσης Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ Καννών του 1982 (Ο Αγνοούμενος), Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Φεστιβάλ Καννών του 1975 (Ειδικό δικαστήριο), Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου του 1990 (Μουσικό κουτί). To 2002 σκηνοθέτησε την ταινία Αμήν. που κέρδισε Βραβείο César καλύτερου σεναρίου το 2003. Γεννήθηκε στα Λουτρά Ηραίας Αρκαδίας.







ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου