Ο

29 Μαρ 2017

Ελληνίδα κληρονόμησε από Τούρκο τρία δισ. δολάρια!













Μυθική περιουσία για την Μαρίκα Μπαχτσεβάνογλου, που έγινε η έκτη πιο πλούσια γυναίκα στη γειτονική χώρα

Σε ελληνικά χέρια καταλήγει η αμύθητη περιουσία, ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων, του Τούρκου Μίδα Σαλίχ Τατλιτζί, καθώς τα τουρκικά δικαστήρια έχρισαν νόμιμη κληρονόμο τη δεύτερη γυναίκα του Μαρίκα Μπαχτσεβάνογλου, ύστερα από μια πολυετή δικαστική διαμάχη της με την πρώην σύζυγο και τους τρεις γιους του από τον πρώτο γάμο.

Δικαστική μάχη που αυτόματα ανέδειξε την Ελληνίδα ως την έκτη πλουσιότερη γυναίκα της Τουρκίας, η οποία πλέον είναι ιδιοκτήτρια ενός μακρού καταλόγου από ακίνητα, πύργους, ουρανοξύστες και εργοστάσια σε Κωνσταντινούπολη, Αττάλεια, Μαϊάμι και Ντουμπάι!
Το κουβάρι της πολυτάραχης ιστορίας αρχίζει να ξετυλίγεται το 1970. Η 17χρονη (τότε) Κωνσταντινουπολίτισσα Μαρίκα έπιασε δουλειά στο ζαχαροπλαστείο του κατά 20 χρόνια μεγαλύτερού της Σαλίχ Τατλιτζί στον Γαλατά.


Προβλήματα

Παντρεμένος εκείνος με την αρκετά μεγαλύτερή του Μπεντριέ, αντιμετώπιζε προβλήματα στον γάμο του, καθώς οι καβγάδες με τη σύζυγό του ήταν συχνότατοι - και ως εκ τούτου ο νεαρός φιλόδοξος ζαχαροπλάστης βρήκε συναισθηματικό καταφύγιο στην Ελληνίδα υπάλληλό του, με την οποία ανέπτυξε σχέση για τα επόμενα 25 χρόνια!


Το 1977 ο Σαλίχ και η Μαρίκα απέκτησαν τον μοναχογιό τους Ουγούρ, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα, πήρε το ελληνικό επίθετο της μητέρας του (Μπαχτσεβάνογλου) και βαφτίστηκε χριστιανός.

Ωστόσο ο Τούρκος επιχειρηματίας, που έβλεπε παράλληλα την περιουσία του να μεγαλώνει, χρειάστηκε να περιμένει πολλά χρόνια ώσπου να καταφέρει τελικά να πάρει διαζύγιο (το 1991) από την πρώτη σύζυγό του, με την οποία είχε αποκτήσει τρεις γιους.
Στο μεσοδιάστημα κι έχοντας πάρει ήδη τις αποφάσεις του, μεταβίβασε το πρώτο ακίνητό του, τις μετοχές και τα έργα τέχνης που είχε αποκτήσει στη Μαρίκα, ενώ στον γιο τους Ουγούρ έδωσε μία παραθαλάσσια έπαυλη.

Το 1992 ο Τούρκος κροίσος (Νο 27 στη λίστα του «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου), αποφασισμένος για όλα, παντρεύεται πια τη Μαρίκα, η οποία αλλάζει το όνομα και το επώνυμό της σε Νουρτέν Τατλιτζί, κι έζησε μαζί της άλλα 16 χρόνια, ως τη μέρα που έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο.

ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου