Ο

27 Μαΐ 2016

Βραβεύτηκε η Μυθική Πελοπόννησος σε Διεθνή Έκθεση Προϊόντων στην …Κίνα.


Βραβεύτηκε η Μυθική Πελοπόννησος στη Διεθνή Έκθεση Προϊόντων “YIWU FAIR SPRING-IMPORTED COMMODITIES FAIR 2016”
Για 5η συνεχή χρονιά η Διεθνής Έκθεση Προϊόντων “Yiwu Fair Spring – Imported Commodities Fair 2016”, άνοιξε τις πύλες της στο κοινό από 13 έως 16 Μαΐου 2016, στην πόλη Yiwu της επαρχίας Zhejiang της ΛΔ της Κίνας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε για πρώτη φορά στην εν λόγω Έκθεση,







 μετά τη συμφωνία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Δημάρχου του Δήμου της Yiwu τον Ιούλιο 2015, αλλά και του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Κινεζικού Λαϊκού Συνδέσμου Φιλίας με ξένες χώρες (CPAFFC) και της Κινεζικής-Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (CHAECD), που υπογράφηκε το 2015.
Στόχος της συμμετοχής αυτής ήταν η προβολή των Πελοποννησιακών προϊόντων στους Κινέζους καταναλωτές, καθώς και η προώθηση των Πελοποννησιακών εξαγωγικών επιχειρήσεων.
Σε ένα χώρο 120 τ.μ. φιλοξενήθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο οποίο συμμετείχαν και παρουσίασαν τα προϊόντα τους εξαγωγικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας, είτε ως φυσική παρουσία, είτε δια των αντιπροσώπων τους στην Κίνα. Οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους, εδραιώνοντας νέες συνεργασίες και ανοίγοντας νέους δρόμους επαφής της Πελοποννήσου με την Κινέζική και διεθνή αγορά.
Το περίπτερο της Περιφέρειας τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Δημήτριος Μίχας, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σαγκάη, ο κ. Xie Yuan, Αντιπρόεδρος της Κινεζικής Ένωσης Φιλίας με Ξένες Χώρες και ο κ. Hong Xu, Αντιπρόεδρος της Ελληνοκινεζικής Ένωσης για την Οικονομική και Πολιτιστική Ανάπτυξη, ενώ έδωσαν το παρών και κυβερνητικοί εκπρόσωποι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, οι οποίοι τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι εμπορικές συνεργασίες για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και έδωσαν συγχαρητήρια για την παρουσίαση του περιπτέρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου βραβεύτηκε ως το καλύτερο της διοργάνωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου