Ο

4 Μαΐ 2016

ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΣΤΟ ΕΧΙΝΟ !


Οι τουρκόψυχοι της περιοχής έπεσαν να τη «φάνε» μετά το σχόλιο της κατά του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη για αδιαφορία
ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Αριστείδης Μάτιος.
Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μετά το σχόλιο σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της δασκάλας στο Πομακοχώρι του Εχίνου Δάφνης Σταυράκη. Η εκπαιδευτικός έκανε λόγο για αδιαφορία του Φίλη και του υπουργείου Παιδείας όσον αφορά τα «παιχνίδια» της Τουρκίας στη Θράκη, τοποθέτηση η οποία φυσικά αποτέλεσε «βούτυρο στο ψωμί» όλων των τουρκόφιλων κύκλων που δρουν στην ακριτική Ελλάδα.


Η δασκάλα, η οποία εργάζεται στο μειονοτικό σχολείο του Εχίνου, έγραψε στο facebook ένα σχόλιο αναφορικά με το πρόσφατο θέμα της (μη) χρήσης της ελληνικής γλώσσας σε μειονοτικά σχολεία, υπερασπιζόμενη την αρχική οδηγία των προϊσταμένων της και προσθέτοντας ότι «η Τουρκία κάνει το παιχνίδι της σε καθημερινή βάση. Το θέμα είναι η Ελλάδα τι κάνει; Και επιτέλους όποιος δεν αγαπάει την Ελλάδα μπορεί να βγάλει διαβατήριο για την υπέροχη Τουρκία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μείνει εκεί».

Από την πρώτη στιγμή το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής αντέδρασε έντονα, όπως, εξάλλου, και με την οδηγία του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης Παναγιώτη Κεραμάρη, όπου είχε ζητηθεί «οι ανακοινώσεις στους μαθητές των σχολείων να εκφωνούνται στην επίσημη γλώσσα του κράτους».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κηδεμόνων του σχολείου Ιλτέρ Μέτσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος δεν έχει κρύψει τα φιλοτουρκικά αισθήματά του, συναντήθηκαν με τον διευθυντή του σχολείου προκειμένου να εκφράσουν την «ανησυχία τους για την ανάρτηση της δασκάλας και να ζητήσουν σεβασμό στις ευαισθησίες της μειονοτικής κοινωνίας»... Να σημειωθεί, πάντως, ότι τελικά η κυρία Σταυράκη απέσυρε το σχόλιό της από το διαδίκτυο, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κομματική οργάνωση Ξάνθης του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ., στήριξε τη δασκάλα. «Παρακολουθούμε μια πολύ κακή σκηνοθεσία αποδόμησης προσωπικότητας μιας δασκάλας. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θυμίζουμε ότι το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης αναγνωρίζεται παγκοσμίως. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη μεθοδευμένη στοχοποίησή της και στεκόμαστε δίπλα στη Δάφνη Σταυράκη και απέναντι σε όσους παραβιάζουν εκ του πονηρού ανθρώπινα δικαιώματα χρησιμοποιώντας για ακόμη μία φορά τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Πάντως, εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι, παρότι η δασκάλα αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και εκλεγμένη σύμβουλος με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλου, το κόμμα τήρησε σιγήν ιχθύος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου