Ο

22 Μαΐ 2016

ΟΙ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΛΑ!

Τα δημοσιεύματα για χρηματοδότηση και η έκκληση Τσίπρα προς Μαδούρο για «έμπρακτη» βοήθεια!
Οι αποκαλύψεις για τη δράση του πρέσβη της Βενεζουέλας Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες στην Αθήνα και η επιστολή – παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρου φέρνουν στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για τις στενές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Βενεζουέλα.

Το απόγευμα ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης ανέβασε στο twitter ένα δημοσίευμα εφημερίδας της Βενεζουέλας στο οποίο γίνονται αναφορές για τις στενές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς Τσάβες και στη συνέχεια με τον διάδοχό του Μαδούρο. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για χρηματοδότηση της Βενεζουέλας προς τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου το αριστερό κόμμα στην Ελλάδα να ενισχύσει τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες κατά της Ε.Ε., του ευρώ και του ΔΝΤ και να βοηθήσει τους «κόκκινους φίλους» του να κερδίσουν την εξουσία στην Ελλάδα. Στο συγκεκριμένα δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στον πρέσβη Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες.

Το σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα eluniversal.com


dimosieuma2

dimosieuma1



To συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρεται στις σχέσεις του καθεστώτος Τσάβεζ (και μετέπειτα Μαδούρο) με τον Σύριζα και συγκεκριμένα στελέχη του, η οποία καλλιεργήθηκε από τους ηγέτες των Podemos Pablo Iglesias και Juan C. Monedero.
Αναφέρει λοιπόν το δημοσίευμα ότι ο Καθηγητής του Κεντρικού Πανεπιστημίου της Βενεζουέλας Franklin González ήρθε στην Ελλάδα με συγκεκριμένη αποστολή από το καθεστώς Τσάβεζ. Η αποστολή ήταν να “ενισχυθούν οικονομικά οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ευρώ και των προγραμμάτων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου”.

Ο ισχυρισμός της El Universal είναι βέβαια εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να αποδειχθεί. Εάν όμως έχει βάση αυτό το δημοσίευμα, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια ωμή παρέμβαση ξένης χώρας στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας με σκοπό την αλλοίωση του πολιτεύματος, μέσω της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με δεύτερο tweet έγραψε: Εάν ισχύει η αποκάλυψη ότι ο Μαδούρο έστελνε λεφτά στον @atsipras τότε η συγκάλυψη της παρενόχλησης, δεν έγινε μόνον για πολιτικούς λόγους.

Και συνέχισε γράφοντας: Γράφει ο @atsipras προς τον Μαδούρο:»περιμένουμε και την σημαντική σου στήριξη που θα εκδηλωθεί ΕΜΠΡΑΚΤΑ για να κερδίσουμε τις Εκλογές»…

Σήμερα στο Πρώτο Θέμα δημοσιεύεται η επιστολή Τσίπρα προς τον Μαδούρο όταν ανέλαβε πρόεδρος της Βενεζουέλας τον Μάρτιο του 2013. Εκεί μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας αναφέρει τα εξής: «…περιμένουμε τι δική σου σημαντική στήριξη, που θα εκφραζόταν έμπρακτα, έτσι ώστε η προετοιμασία μας για τον σχηματισμό μιας αριστερής κυβέρνησης να έχει προοπτικές επιτυχίας»!

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται καταγγελίες για σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Βενεζουέλα.

Τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης είχε κάνει σχετικές καταγγελίες από το βήμα της Βουλής



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου