Ο

1 Μαρ 2016

Καταστράφηκε η Λέσβος- Ένας απέραντος σκουπιδότοπος (Συγκλονιστικές Photo)



Eπιστολή απόγνωσης για την κατάσταση, που επικρατεί στη Λέσβο αυτή τη στιγμή, εξαιτίας της μαζικής αύξησης των προσφύγων, στέλνει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάτοικος του νησιού.
Ο άνθρωπος αυτός αναφέρει ότι, μεταξύ όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, είναι και η τεράστια, πρωτόγνωρη παγκοσμίως και μη προβλέψιμη ραγδαία αύξηση της παραγωγής απορριμμάτων στο νησί.
Διαβάστε τη συγκλονιστική επιστολή και δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το mononews.gr από το ardin-rixi.gr:
Όπως γνωρίζεις, το νησί μας, η Λέσβος βρίσκεται στη πρώτη γραμμή του μεταναστευτικού προβλήματος της πολύπαθης χώρας μας αλλά και της Ευρώπης. Με δικούς μας πόρους και προσωπική προσπάθεια κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας, με τα πενιχρά μέσα και το λιγοστό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε, μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Να κρατήσουμε ισορροπίες μπροστά στο ανθρώπινο δράμα και παράλληλα να διατηρήσουμε, όσο γίνεται, τη ψυχραιμία μας και την ανθρωπιά μας, ν’ αντέξουμε την πολύμορφη υποβάθμιση που έχουμε υποστεί αλλά και να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα δικαιώματα των πολιτών μας και τη κοινωνική συνοχή.
Καθημερινά σχεδόν καταφθάνουν στο νησί μας 100 έως 200 βάρκες και αποβιβάζονται 2.000 έως 8.000 πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες, ενώ εξαιτίας των καθυστερήσεων καταγραφής τους από τις αρμόδιες αρχές ή της μεταφοράς τους με τα πλοία της γραμμής, στο νησί μας οι φιλοξενούμενοι μετανάστες αγγίζουν και αρκετές φορές ξεπερνούν τους 20.000 – και τίποτε δεν μας διασφαλίζει ότι ο αριθμός αυτός δεν θα διπλασιαστεί ή τριπλασιαστεί, όταν οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού είναι 86.436 (απογραφή 2011).


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου